jueves, 18 de febrero de 2016

Catalunya Sí Que es Pot lamenta que la CUP no accepti que es voti revertir la privatització d’ATLL


El Parlament manifesta al Govern de l'Estat el seu rebuig al PHN a instàncies de Catalunya Sí Que es Pot

La diputada de Catalunya Sí Que es Pot Hortènsia Grau ha lamentat en nom del seu grup que la CUP no hagi acceptat votar fer enrere la privatització d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL), en no acceptar l'esmena proposada per la confluència d'esquerres a la moció votada al Parlament aquesta tarda, que instava a que ATLL tornés a la titularitat pública i proposava un full de ruta per desfer "el nyap jurídic" que segons la diputada ja dura tres anys. "Ens sembla trist que, tenint aquesta possibilitat, la CUP hagi decidit fer una transacció amb CDC", ha declarat Grau, que ha considerat aquest fet com "tirar la pilota endavant per guanyar més temps", i que suposa "perdre l'oportunitat i la sobirania que tenia aquest Parlament de revertir aquest procés de privatització i d'haver posat ordre en aquest caos jurídic, que pot acabar sent un petit projecte Castor català".

"Pensem que si la CUP hagués acceptat l'esmena es podria haver guanyat", ha afirmat la diputada, manifestant que la fórmula escollida pel grup parlamentari de la CUP "sembla que ignori tot el procediment judicial que tenim obert", i que ja dura tres anys. En aquest sentit, Grau ha recalcat que si la Generalitat "complís les sentències", la titularitat d'ATLL "tornaria a ser pública". "Una cosa és la voluntat i les bones paraules de revertir el procés de privatització que crec que la CUP té", ha continuat la diputada, "però una altra és trobar els camins i les vies que ho facin possible", insistint en què l'esmena presentada per Catalunya Sí Que es Pot planteja una via per "arreglar el nyap jurídic".

Aprovada la moció de Catalunya Sí Que es Pot contra el PHN

Precisament avui, la diputada de Catalunya Sí Que es Pot també ha defensat una moció del seu grup conseqüència de la interpel·lació de la setmana passada sobre el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre que en un dels punts mostra el rebuig del Parlament de Catalunya a l'aprovació definitiva del Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre en el Consell de Ministres del passat 8 de gener.

Un altre dels punts aprovats fruit d'una transacció amb JxSí i la CUP reclama donar compliment al Pacte del Ter i preveure la substitució progressiva de cabals transvasats del Ter gràcies a les aportacions de nous recursos disponibles en el marc de les inversions que siguin necessàries, que en cap cas haurà de comportar l'aportació de cabals procedents de transvasaments d'altres conques.

En relació al Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya per al període 2016-2021, el punt aprovat de la moció de Catalunya Sí Que es Pot aposta per "treballar per convertir l'Agencia Catalana de l'Aigua en l'òrgan regulador del control públic del cicle integral de l'aigua a totes les conques fluvials de Catalunya dotant-la dels recursos pressupostaris mitjançant un contracte programa que ga­ranteixi la seva sostenibilitat econòmica".

http://catalunyasiqueespot.cat/catalunya-si-que-es-pot-lamenta-que-la-cup-no-accepti-que-es-voti-revertir-la-privatitzacio-datll/

No hay comentarios:

Publicar un comentario