miércoles, 23 de noviembre de 2011

L’Ajuntament de Cardedeu ens revoca el permís per fer la xerrada sobre sanitat d’aquest dijous | Indignats de Cardedeu


L'Ajuntament de Cardedeu ens revoca el permís per fer la xerrada sobre sanitat d'aquest dijous

Fa dies que Indignats de Cardedeu estem informant de la xerrada "Quina sanitat vols? Retallades, privatització i mites sobre la salut pública" a càrrec de Carles Muntaner Professor de Salut pública, infermeria i Salut Mental de la Universitat de Toronto prevista per demà dijous 24 de novembre a les 19:30 al CECUCA (Centre Cultural Cardedeu).

Doncs bé, lamentem informar-vos que l'Ajuntament de Cardedeu, el dimarts dia 22, a dos dies vista de la xerrada, ha revocat l'autorització d'ús de l'espai municipal citat amunt argumentant que han tingut constància, a través dels cartells que han vist pel poble, que la xerrada no s'ajusta a la sol.licitud que es va presentar a l'Ajuntament per la utilització de l'espai CECUCA perquè a la instància per demanar el local (que va presentar una entitat del poble) es deia que Indignats de Cardedeu eren col·laboradors i als cartells apareixen com a organitzadors.

De fet, a cap lloc del cartell diu que organitzi Indignats de Cardedeu i sí que diu amb el suport de Cardedeu per un Món Millor ja que han col.laborat demanant un espai municipal i mai no s'han amagat de fer-ho amb nosaltres. Segons l'Ajuntament, la sol·licitud de l'espai s'ha fet d'una manera improcedent i revoquen l'autorització per a l'ús del CECUCA sota l'advertiment d'imposar sancions i multes coercitives en cas d'incompliment.

No entenem que pot haver passat, quan fins i tot a la web de l'Ajuntament estava penjada l'activitat i explicitaven que l'organitzava Indignats de Cardedeu amb el suport d'una entitat. La relació amb l'ajuntament i amb l'alcaldessa en particular ha estat sempre respectuosa. De fet, en una reunió anterior ella mateixa ens va dir que, donat que som un col·lectiu ciutadà i no pas una entitat legalment constituïda, podíem fer reserva de qualsevol espai públic a través d'una entitat del poble, com així ha estat.

Per què ens neguen l'ús d'un equipament municipal que paguem amb els nostres impostos? La raó que donen no té cap consistència. L'única explicació que trobem és que al govern de CiU a Cardedeu li molesta que Indignats de Cardedeu promogui una xerrada sobre sanitat en els moments que corren. Cal recordar que CiU en el Ple Municipal del mes de setembre es va abstenir en la moció contra les retallades en educació i sanitat a Cardedeu que vàrem presentar els Indignats a l'ajuntament; una moció que van recollir conjuntament diferents grups municipals que comprometia un seguit d'actuacions de caràcter institucional i que va ser aprovada per majoria. Dos mesos després, no ens consta que el govern hagi fet res i fins ara ha callat quan li hem demanat informació.

AMB QUINA AUTORITAT INVOQUEN LA NORMATIVA PER SUSPENDRE LA CESSIÓ D'UN LOCAL PER UN ACTE PÚBLIC QUAN EL MATEIX GOVERN INCOMPLEIX EL MANDAT D'UN PLE MUNICIPAL?

Us informem que la nostra intenció és mantenir la convocatòria de la xerrada a les portes del mateix CECUCA. Veniu a indignar-vos amb nosaltres!!!

Salut i una sanitat pública de qualitat!

No hay comentarios:

Publicar un comentario